Land Rover: auto piedzīvojumu meklētājiem

Esam dzirdējuši teicienu “kāds suns, tāds saimnieks”, bet šajā rakstā piedāvājam citu perspektīvu - “kāds auto, tāds braucējs”. Land Rover raksturo īpašības, kuras lielai daļai citu zīmolu automašīnu nevarētu piedēvēt nemaz vai arī tās ir ļoti vāji izteiktas. Piedzīvojumi, kādos iespējams doties ar Land Rover, varētu būt par grūtiem vai pat neiespējamiem ar citiem auto. Skan intriģējoši, vai ne? Jo kas gan var būt biedējošāks par klusi un garlaicīgi nodzīvotu dzīvi? Land Rover ir šāda dzīvesstila antonīms. Tāpēc tik ļoti mēs to apbrīnojam.

Aktīva dzīvesveida piekritēji un ceļotāji to mīlēs, bet pilsētas lutekļi - labprātāk izvēlēsies komfortablākus Land Rover modeļus. Paradoksālā kārtā Land Rover ir gana universāli - šie auto raksturo gan pilsētas dāmas augstpapēžu kurpēs, gan safari tūristus un dabas pētniekus. Šajā rakstā vairāk par pirmajiem - piedzīvojumu meklētājiem.

Kādos piedzīvojumos doties ar Land Rover, stāstīsim turpinājumā sadarbībā ar bezmaksas sludinājumu portālu dalder.lv - vienīgo Latvijā, kur par Land Rover dīleriem un privātajiem pārdevējiem lasāmas atsauksmes.

Piedzīvojums Nr. 1 - ceļošana

Land Rover automašīnas ir populāra izvēle ceļošanai, īpaši - dodoties garākos pārbraucienos. Land Rover ir pietiekami plašs, lai līdzi paņemtu pārtikas krājumus, apģērbu un visu nepieciešamo aprīkojumu (teltis, slēpes, snovborda dēļus utt.).

Land Rover ir ideālais automobilis, piemēram, lai Bolīvijā apskatītu sāls līdzenumus - šajā unikālajā pasaules vietā iespējams pastaigāties gluži kā pa mākoņiem. Ne velti šī vieta ieguvusi iesauku “Debesu spogulis”. Tā lieliski atspoguļo arī Land Rover praktisko pielietojamību - tas izbrauks gan pa smilšainām pludmalēm, gan pa sāls noklātu līdzenumu. Ujuni ir šāds lielākais līdzenums pasaulē. Land Rover šoseja nav vajadzīga.

Land Rover vēsturiskajā kontā ir daudz aizraujošu un ievērojamu ceļojumu. Kā tikai dažus no piemēriem varam minēt 1972. gada ekspedīciju uz Ameriku, 1995. gada Hanibāla taku - šis ceļojums no jauna iemiesoja Hanibāla ekspedīciju ziloņa mugurā (šoreiz - pie Land Rover stūres) no Francijas līdz Itālijai - un 2020. gada Namībijas braucienu.

Piedzīvojums Nr. 2 - kempings uz riteņiem

Land Rover ceļošanas piedzīvojumā ietilpst gana komfortablas pārnakšņošanas iespējas. Šī iemesla dēļ Land Rover īpašniekiem nav speciāli jāmeklē kempingi vai nakšņošanas vietas - iespējams nakti pārlaist kaut vai nekurienes vidū. Vislabākie modeļi šāda veida piedzīvojumiem ir Defender vai Discovery. Bagāžas nodalījumu var pārvērst ērtā guļamzonā; šim procesam iespējams pieiet radoši, piemēram, ierīkojot platformu, uzstādot komfortablu matraci un pie logiem piekarot aizkarus.

Lai vai kā, vienmēr svarīgi paturēt prātā, ka ne visur gulēšana personīgajā automašīnā ir legāla. Šī iemesla dēļ, ceļojot uz citām valstīm, svarīgi iepazīties ar vietējiem likumiem. Tāpat jāgādā, lai nakšņojot Land Rover automašīnā, līdzi būtu pietiekami ūdens un pārtikas krājumi un pirmās palīdzības aptieciņa - īpaši, ja plānots šādā veidā ceļot un nakšņot ilgāku laiku.

Piedzīvojums Nr. 3 - braukšana kalnos

Land Rover ir lieliski piemēroti braukšanai kalnos, pateicoties to jaudīgajiem dzinējiem, teicamajām vilces kontroles un uzlabotajām piekares sistēmām. Pārvietošanās ir vienmērīga un droša gan braucot pa stāvām nogāzēm, gan līkumotiem ceļiem.

Piedzīvojums Nr. 4 - safari

Visbeidzot, atskatoties Land Rover piedzīvojumu vēsturē, nevaram nepieminēt safari Āfrikā un citās pasaules malās. Tie ir piemēroti braucieniem savvaļā, pa smiltīm, tuksnesi un bezceļiem. Turklāt Land Rover automašīnām ir gana ietilpīgs salons un plaši logi, kas tos padara par ideāli piemērotiem trasportlīdzekļiem dabas pētīšanai. Tāpat tas ir svarīgi, lai varētu pēc iespējas veiksmīgāk pamanīt savvaļā mītošos dzīvniekus, kas ir viens no galvenajiem safari mērķiem.

Land Rover unikālās īpašības

Priekšnosacījums visiem piedzīvojumiem, kuros iespējams doties ar Land Rover, ir automašīnas dizains. Land Rover paredzēti braukšanai pa nelīdzenu reljefu un izaicinošos apstākļos. Ar Land Rover iespējams pārvarēt dažādus šķēršļus, tostarp tie piemēroti braukšanai pa sniegu, smiltīm, dubļiem, kalniem un pat upēm.

Lai nodrošinātu off-road (tulk. no angļu valodas - bezceļa) braukšanas funkcijas, Land Rover aprīkoti ar piemērotu vadāmības sistēmu, t.i., 4x piedziņu, kas sadala jaudu uz visiem 4 automašīnas riteņiem. Šī sistēma nodrošina labāku saķeri, vadāmību un stabilitāti bezceļa apstākļos un nelabvēlīgos laikapstākļos.

Land Rover 4 riteņu piedziņas sistēma parasti ietver sadales kārbu, kas vienlīdzīgi sadala dzinēja jaudu uz priekšējo un aizmugurējo asi. Par jaudas sadalījumu atbild sadales korpuss, kas bieži vien aprīkots ar dažādiem režīmiem - atbilstoši ceļa reljefam un braukšanas apstākļiem. Šī pati sistēma nodrošina, ka visi riteņi saņem vienādu jaudu pat gadījumā, ja viens no tiem zaudē saķeri. Šī funkcija ir būtiska, braucot pa nelīdzenu ceļa virsmu vai ja viens no riteņiem iestrēdzis dubļos vai sniegā.

Kur pārdod Land Rover Latvijā?

Latvijā jaunas Land Rover automašīnas iespējams nopirkt pie oficiālajiem pārstāvjiem landrover.lv vai Inchape Motors Latvia, bet lietotus - sludinājumu portālos.

Dalder.lv priekšrocība lietotu Land Rover meklēšanā ir mājaslapas inovatīvā organizācijas sistēma: tā kā katram pārdevējam ir sava mājaslapa, iespējams pārliecināties par tirgotāja reputāciju, autentiskumu un godprātību. Katrā mājaslapā viena no sadaļām paredzēta atsauksmēm, kas ļauj iepazīties ar citu klientu pieredzi. Tostarp šāda sadaļa pieejama par privātajiem pārdevējiem. Lietota Land Rover cena dalder.lv ir no 4 850 - 72 000 EUR.

Ar Land Rover kaut uz vientuļas salas!

Land Rover zīmola automašīnas varam pielīdzināt savvaļas pļavai - tā ir mežonīga un dzīvesspēka pilna - vai arī neapdzīvotai salai - te nebūs pazīstamo vai jau iemīto ceļu. Land Rover pats veido savu ceļu: pa pludmali, akmeņiem, meža ceļiem, kalniem, sniegu, tuksnesi vai pārvarot citus izaicinošus šķēršļus.

Ar Land Rover varam atcerēties, ko nozīmē atklāšanas prieks un aizrautība. Adrenalīns un eksotiska pieredze ir garantētas. Ja piedzīvojumi ir arī tavs mīļākais vārds, Land Rover varētu būt tavs mīļākais auto.

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/

1187 0 18.08.2023