Mercedes-Benz Vision EQXX gatavojas ražošanai

Savulaik konceptauto Mercedes-Benz Vision EQXX radīja lielu troksni. Šis elektromobilis šodien solīja iemiesot nākotnes tehnoloģijas. Pārsteidzoši modeļa tehniskie parametri un futūristiski ārējie dati piespieda Eiropas presi rakstīt slavinošus priekšskatījumus un rakstus, un visbeidzot mēs nonācām pie izlaiduma.
Modelis, kā jau iepriekš teikts, tiks aprīkots ar pavisam cita veida litija jonu akumulatoru. Jaunās tehnoloģijas ļauj palielināt nobraukumu ar vienu uzlādi līdz 1200 kilometriem WLTP ciklā. Pat pirms 10-15 gadiem desmit reizes mazāks nobraukums tika uzskatīts par normu, tāpēc progress ir acīmredzams.

Turklāt uzmanību ir pelnījis pāris elektromotoru ar kopējo jaudu 800 ZS. Abi dzinēji atrodas uz abām elektromobiļa asīm, kas nozīmē, ka varat paļauties uz visu riteņu piedziņu un pārsteidzošu paātrinājumu līdz simtiem, kas ir tikai 3 sekundes. Tādējādi jaunums ir diezgan salīdzināms ar Teslas sporta modeļiem.
Diemžēl joprojām nav precīza datuma, kad sērijā iznāks jauni priekšmeti, lai gan vācu koncerna vadītāji zvēr, ka auto masveida ražošanā parādīsies šogad. Mēs gaidām un ceram, kā arī ticam, ka šis elektromobilis paaugstinās visas nozares standartus.http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/

1234 0 01.03.2023