Toyota GR Yaris kļuva par ūdeņradi

Toyota GR Yaris ir labs sedans, kas bieži kļūst par Japānas koncerna inženieru oficiālu modifikāciju un eksperimentu objektu. Tāpēc šodien mēs runāsim par vienu no šiem projektiem. Patiesībā mēs runājam par Toyota GR Yaris ūdeņraža versiju, kas nesen tika prezentēta žurnālistiem visā pasaulē.
Modeli darbina elektromotoru pāris, kas izkaisīti pa abām automašīnas asīm. Šeit nav akumulatora, jo enerģiju iegūst no ūdeņraža kurināmā elementiem, kas savukārt rada kontrolētu ķīmisko reakciju, apvienojot ūdeņradi un skābekli.

Starp citu, pats ūdeņradis sašķidrinātā stāvoklī tiek uzglabāts augstspiediena oglekļa šķiedras tvertnē. Tas ir diezgan drošs un var tikt nospiests līdz 700 bāriem, kas ir ļoti, ļoti daudz. Citādi auto tehniskie parametri ir diezgan salīdzināmi ar to pašu sedana benzīna versiju.
Protams, nekādi dizaina uzlabojumi un citi vizulis netika parādīti. Modelis ir eksperimentāls un tāpēc nav paredzēts masveida ražošanai. Tikmēr, pateicoties šādiem eksperimentiem, rezultātā parādās sērijveida automašīnas, kas darbojas ar ūdeņradi. Piemēram, tas pats Toyota Mirai.http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/

1238 0 16.03.2023